close mahrketeers play pause refresh expand contract sound mute

11 mei 2017
9u00 - 17u00
Satenrozen 10
Kontich -
Antwerpen

Programma

Johan Driessens

Why Employer Branding

Johan Driessens is een levendige, uitgesproken en uitgelaten ondernemer met grote geestdrift en motivatie. Hij is een inspirerende coach die een lees- en doeboek uitbracht die je enthousiaster laat leven in 5 dagen! Voortaan gaat hij door het leven als een enthousiaste founder CEO (Chief Enthusiasm Officer) van 2 start-ups. Branded.Careers (www.branded.careers), een full Employer Branding Agency of sterker nog een job happiness-partner, waarmee hij bij bedrijven de shift maakt om het juiste talent aan te trekken en te behouden ipv het talent te trachten zoeken en snel weer te verliezen.

In april 2016 is ook het innoverende Djobby platform (www.djobby.com) gelanceerd. Een uniek her-uitgevonden jobplatform dat bedrijven toelaat om hun Employer Brand (werkgeversmerk) om te zetten in een leuk visueel verhaal. Een plaats waar bedrijven, actief en passief werkzoekenden kunnen triggeren om voor hen te komen werken met hart en ziel! Wanneer de ultieme match is gemaakt op basis van een cultural fit tussen werknemer en werkgever krijg je happy werknemers. Vergeet dus even hard skills en zet de soft skills op nummer 1! Beide bedrijven zijn in no time uitgegroeid tot communities met de missie: " We make you smile on Monday morning!" Ontdek Johan Driessens en sluit je aan bij de job revolution...

"We moeten stoppen met vacatures te posten die eruit zien als doodsbrieven!"

"Make people smile on Monday morning!"

The war for talent is over! Talent won! But the war for attitude is on! Hoe bouw je een aantrekkelijke organisatie waar mensen op maandagochtend lachen? Hoe we mensen tewerkstellen is drastisch veranderd de laatste jaren. Hoe werf je gemotiveerde mensen aan die mee willen bouwen aan jouw droom en bedrijf? Ontdek tijdens deze lezing waar je moet op inzetten om de juiste mensen aan te trekken en zeker om diezelfde mensen ook te behouden.  "Show them the WHY and they will apply!"

Recruitment wordt te vaak gezien als een one shot gebeuren. Uiteraard leidt dit vaak tot bad recruitment en vooral te weinig resultaat. Iedereen weet dat de tijd van vacatures posten en wachten al lang voorbij is.  Ontdek in deze workshop de essentie van employer branding. 

Hoe geef je je werkgeversmerk de juiste aandacht? Wat zijn de juiste ingrediënten om in het vizier te komen van het talent dat je wil rekruteren? Ontdek de 9 magische aantrekkingsfactoren om talent te rekruteren. 

Ton Rodenburg

Merkcultuur

Ton is gefascineerd door wat mensen en merken verbindt. Hoe bouw je aan inspirerende werkgeversmerken, waar mensen met plezier werken, in hun kracht staan, prestaties leveren en als ambassadeurs hun verhaal verder vertellen? Zijn missie: zin geven. In 3 betekenissen. De zin (van het bestaan) als ‘betekenis geven’, een zin als het creative product in verwoording en verbeelding van een verhaal, en gewoon het zin erin hebben, als energie, het veroorzaken van zin om er te werken of kopen.

Als strategy director en oprichter van ARA M/V, bureau voor arbeidsmarktcommunicatie en interne communicatie adviseert hij jaarlijks tientallen organisaties op hun positionering in de arbeidsmarkt. In alle sectoren, van overheden tot industrie, van dienstverleners tot techniek, zorg en andere branches. Hij schreef samen met Job Mensink en Chris Kersbergen het in mei 2015 verschenen managementboek ‘Merkcultuur’ wat gaat over het bouwen aan mensgedreven merken en merkgedreven mensen. Hij was van 2008 tot 2014 voorzitter van Recruiters United, een levendig netwerk van arbeidsmarktprofessionals. Initiatiefnemer en mede-organisator van het jaarlijkse vakcongres ‘Employer Branding Experience’. Veelgevraagd spreker en docent op gebied van employer- en internal branding. Familyman, lezer, kunstliefhebber en – verzamelaar, sporter tegen wil en dank, Brabantse Rotterdammer.

"Het merk wordt gebouwd aan de personeelsingang; van medewerkers naar medemerkers!"

Sessie: Employer Branding; How?

‘Merkcultuur’: hart en ziel van het werkgeversmerk

Bij het bouwen aan een (werkgevers)merk staat identiteit centraal. Wat is de ziel van een merk? Wat is de geest in de fles? Waar gaat en staat de club voor en wanneer gaan de ogen van de mensen fonkelen? Hier ligt de waarheid voor ieder merk en de energie in elke cultuur. Hoe strakker en duidelijker je deze ‘merkcultuur’ weet vast te benoemen en hoe duidelijker je dit kunt laten zien in ‘merkwaardige’ communicatie en gedrag, hoe sterker het merk. In bouwen aan een sterke ‘merkcultuur’ zit ook de verbinding tussen HR en marketing. Samen zorgen ze voor het aantrekken, inspireren en ontwikkelen van de juiste mede-merkers die de onderneming succesvol kunnen maken.

Identiteit is derhalve de kern van het verhaal als werkgever: daar zit de energie en het onderscheid ten behoeve van een aansprekende propositie naar talent (de EVP: employer value proposition). In deze sessie ‘merkcultuur’ gaan we in op belangrijke trends in employer branding, we verkennen de bouwstenen van een sterk verhaal als werkgever, en nemen een kijkje in een aantal voorbeelden hoe je via merk-waardige communicatie en gedrag de gewenste merkcultuur tot leven brengt.

Marnick Vandebroek

Employer Marketing

Marnick Vandebroek begon zijn loopbaan aan de agentschapszijde om het evangelie van interne communicatie en employer branding te verkondigen. Na enkele jaren kwam de digitale evolutie in een stroomversnelling en werd hij meer en meer naar de online wereld getrokken, om uiteindelijk aan de klantzijde te belanden.

Hij maakte de overstap naar Pepsico als Social Media Manager en werd al snel Digital Manager, om begin 2016 te starten als Sr. Digital Manager Benelux. Nu runt hij zijn eigen bedrijf, standupcompany.com  en helpt hij professionals en organisaties om hun online/offline verhalen op de meest aantrekkelijke en entertaining manier te vertellen. You need to stand up to stand out!

Op persoonlijk vlak. Gelukkig getrouwd, blogger, doet graag aan standup comedy, designen en pumping iron in de fitness als Arnold Schwarzenegger.

"Het enige verschil wat er vandaag nog zou mogen zijn tussen HR en Marketing, is wat ze 's middags tussen hun broodje leggen."

"Kijken naar de dynamische duizendpoot door een marketing bril"

Content strategie, AI, augemented reality, VR, data, programmatic, influencers,... Enkele termen die marketers dagelijks naar het hoofd gesmeten krijgen. Een ver van mijn bed show voor een HR professional of net een wereld vol opportuniteiten? Buzz words of meteen toepasbare tactieken in recruitment? Voorbeelden, trends en stevige handvaten voor de moderne marketeer.

Marjan Verschueren

Video trends in HR

Marjan Verschueren is een opgewekte filmmaker, bomvol energie. ‘Kleine generaal’, zo wordt ze ook weleens genoemd, omdat ze ondanks haar lengte en leeftijd maar al te graag het heft in eigen handen neemt. Marjan is een authentieke Millenial. De generation Y die –onterecht? - bestempeld wordt als lui, social media verslaafd, onhandelbaar, egocentrisch en oh ja seksueel minder actief. Daardoor weet ze als geen ander hoe organisaties vandaag moeten communiceren om young potentials aan te trekken én te behouden.

Als Cheerful Film Fixer met ervaring in zowel binnen- als buitenland, heeft Marjan expertise opgebouwd in videocommunicatie, waarmee ze dagelijks bedrijven helpt het beste van zichzelf te tonen! PS: Lui? Not at all, Marjan staat achter het motto ‘work hard, play hard’ en ‘zot zijn doet geen zeer’. Interesses? Lekker eten, tv kijken, badmintonnen, op café gaan en knutselen in huis.

"Iedereen heeft een camera in zijn broekzak, nu nog de guts om er iets mee te zijn."

Je hebt je leven lang video’s bekeken, tijd om ze te maken!

Iedereen klaar? En… actie! Video is al wat de klok slaat! Maar zet jij al actief in op video in HR? De moderne Mahrketeer moet video anders leren gebruiken en beseffen dat het medium toegankelijk is geworden. Het is niet langer enkel weggelegd voor de lucky few met grote middelen. Iedereen heeft een powerful camera in zijn broekzak zitten, tijd om die te leren gebruiken! Want video is dé tool bij uitstek om te communiceren over je bedrijfscultuur. De verhalen liggen voor het grijpen. Ontdek de power of storytelling, laat de videotrends in HR je inspireren en ga zelf aan de slag!

Julien Philippe

Video trends in HR

Julien en creativiteit zeg je in één adem. Elke dag opnieuw vraagt hij zich af hoe je film optimaal kan gebruiken voor business development. Hij is geboren in de 90-ties. Tot gevolg houdt hij van The Simpsons en heeft Gertje hem deels opgevoed. Belangrijker is dat hij deel uitmaakt van de scharniergeneratie tussen de digitale en analoge wereld. Die brug maakt hij met zijn storytelling. Verhalen zijn één van de oudste communicatievormen. Die steekt hij in het frisse jasje van film, gefinetuned en op maat gemaakt voor de businesswereld. Heeft hij trouwens altijd al gedaan!

Eerste werkervaring: concepten schrijven voor productiehuizen en werken in een PR agency. Tweede werkervaring: Creative Director bij Branded.Careers. En in het kader van put your money where your mouth is: elke dag kan hij daar werken aan films voor een breed spectrum van sectoren, van IT-consultancy tot ijsjeskramen.

"Video is vandaag een powertool die te weinig mensen gebruiken. Daar brengen wij verandering in."

Je hebt je leven lang video’s bekeken, tijd om ze te maken!

Iedereen klaar? En… actie! Video is al wat de klok slaat! Maar zet jij al actief in op video in HR? De moderne Mahrketeer moet video anders leren gebruiken en beseffen dat het medium toegankelijk is geworden. Het is niet langer enkel weggelegd voor de lucky few met grote middelen. Iedereen heeft een powerful camera in zijn broekzak zitten, tijd om die te leren gebruiken! Want video is dé tool bij uitstek om te communiceren over je bedrijfscultuur. De verhalen liggen voor het grijpen. Ontdek de power of storytelling, laat de videotrends in HR je inspireren en ga zelf aan de slag!

Programma

MaHRketeers Inspiration Day: When HR meets Marketing

Neem 5 topmarketeers en laat ze los op de HR-wereld. Benieuwd wat daaruit komt? Een magische combinatie! Marketing is voor HR wat de kers voor de taart is. Johan Driessens, Ton Rodenburg, Marjan Verschueren, Marnick Vandebroek en Julien Philippe maken al jarenlang de brug tussen beide werelden. En het is tijd om jou te tonen hoe het moet. Volg deze 5 toppers in de wereld van Employer Branding en Employer Marketing en leer talent aantrekken aan de hand van je bedrijfscultuur. Leer hoe je een stevig Employer Brand uitbouwt aan de hand van video en state-of-the-art-marketingtechnieken. Eén ding staat vast: na 11 mei bekijk je jouw job in HR nooit meer op dezelfde manier.

Charissa heeft tijdens een ontdekkingsreis van 3 jaar rond de wereld, haar Passie gevonden in Employer Branding. Deze expeditie bracht haar een waaier aan uiteenlopende ervaringen: van een Start-up rond Emotionele Intelligentie & Leiderschap in het paradijselijke Bali tot Business Development voor Management Consulting in Corporate België. Als doorwinterde avonturierster neemt ze je dan ook graag mee op deze ontdekkingstocht als jullie persoonlijke gids tijdens de MaHRketeers Inspiration day.

Met dank aan:

/